Μια ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση για τα Άνθη της Πέτρας στον ΙΑΝΟ

Μια ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση για τα Άνθη της Πέτρας στον ΙΑΝΟ

Στις εβδομαδιαίες εκδηλώσεις του γνωστού πολιτιστικού χώρου της Αθήνας που διοργανώνονται από τον Κώστα Καζαμιάκη, καλούνται γνωστοί καλλιτέχνες, αλλά και διακεκριμένοι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Επιστημών. Στο πλαίσιο αυτό,  καλεσμένος την Τετάρτη 11 Ιουλίου είναι ο πρόεδρος της Κίνησής μας, Γιάννης Τσιαούσης. Ακολουθεί απόσπασμα από τη σχετική δημοσίευση της ιστοσελίδας του ΙΑΝΟΥ:

Λίγα λόγια για τη συνάντηση στις 11 Ιουλίου στις 18:00:

Ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τον καθηγητή Ιατρικής και πρόεδρο της Κίνησης Πολιτών "Άνθη της Πέτρας", Γιάννη Τσιαούση.

Θέματα συζήτησης:

  • Η κίνηση πολιτών "Άνθη της πέτρας", η συμβολή στην αναδόμηση της λιθοξοϊκής τέχνης και οι δραστηριότητες της στο άμεσο μέλλον και αργότερα.
  • Η ατελείωτη και σημαντική προσφορά του καθηγητή, αρχιτέκτονα, αρχαιολόγου Αργύρη Πετρονώτη στην επιστημονική τεκμηρίωση και διάσωση της λιθοξοϊκής τέχνης.
  • Η ουσιαστική συμβολή στη γνώση και χρήση του λίθου, του καθηγητή αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π. ακαδημαϊκού και αναστηλωτή του Παρθενώνος Μανόλη Κορρέ.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΑΝΟΥ, θα προβάλλεται ζωντανά (ήχος και εικόνα) διαδικτυακά σ` όλον τον κόσμο και θα παραμείνει για πάντα στο διαδίκτυο.

Βιβλία, των καθηγητών Αρχιτεκτονικής Αργύρη Πετρονώτη, Μανόλη Κορρέ, Βασίλη Γκανιάτσα, θα βρείτε στο χώρο της εκδήλωσης και στο ισόγειο του ΙΑΝΟΥ.

Στην εκδήλωση θα παρίστανται πολλά μέλη της  Κίνησης Πολιτών "Άνθη της Πέτρας".

Η είσοδος στις συναντήσεις είναι ελεύθερη

Οι εκδηλώσεις θα προβάλλονται ζωντανά και στο ianos.gr

IANOS | Σταδίου 24, Τ. 210 3217810, www.ianos.gr

Άνθη της Πέτρας

newlogo23Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής -
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 55
Νέα Πεντέλη Τ.Κ. 15236

 

Ακολούθησέ μας

Facebook
Twitter
YouTube
Googleplus

 

Newsletter