Ψηφιακό Κέντρο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής

Εικονικό ταξίδι στη Λαγκαδινή τέχνη της πέτρας

Τα Νέα των Ανθέων

Νέα εποχή για τα Άνθη της Πέτρας

Νέα εποχή για τα Άνθη της Πέτρας

Τα Άνθη της Πέτρας κατά τη δεκάχρονη και πλέον πορεία τους, έχουν καταφέρει να ευαισθητοποιήσουν μεγάλο αριθμό πολιτών, για την προστασία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Ξεκινώντας από τη Λαγκαδινή τέχνη της πέτρας που αποτέλεσε την μήτρα της λαϊκής αρχιτεκτονικής στην Πελοπόννησο τους τελευταίους τρεις αιώνες, διερεύνησαν και συνέδεσαν την τέχνη των Λαγκαδινών μαστόρων μ’ εκείνη των μαστόρων της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας κ.α..

Διαβάστε Περισσότερα...

10 χρόνια Άνθη της πέτρας -  Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής

10 χρόνια Άνθη της πέτρας - Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 10 ετών παρουσίας του Σωματείου, με θέμα «Πρωτοβουλίες και ψηφιακές δράσεις για την Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική».

Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του σπουδαίου ηθοποιού, Γιώργου Μιχαλακόπουλου, που έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών.

Διαβάστε Περισσότερα...

Τα Άνθη της Πέτρας στην ψηφιακή εποχή

Τα Άνθη της Πέτρας στην ψηφιακή εποχή

Ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού του σωματείου

Από την αρχή της δραστηριοποίησής τους, τα Άνθη της Πέτρας έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στην αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Information and Communications Technologies – ICT) για την υποστήριξη του έργου τους. Η εφαρμογή τεχνολογιών ICT καλύπτει το πλήρες εύρος των λειτουργιών και των δραστηριοτήτων των Ανθέων, από την καθημερινή επικοινωνία με τα μέλη και το ευρύτερο κοινό, καθώς και την επικοινωνία με άλλους πολιτιστικούς φορείς και κρατικές υπηρεσίες, μέχρι τη διαδικτυακή διενέργεια των συνελεύσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα 

 

 

Ηλεκτρονικός κουμπαράς για τη δημιουργία του Κέντρου παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πέτρας

Ηλεκτρονικός κουμπαράς για τη δημιουργία του Κέντρου παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πέτρας

Τα στοιχεία του ηλεκτρονικού κουμπαρά είναι:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:

ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ

ΙΒΑΝ: GR 9801 714410 0064 4112 6509 993

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 644112 6509 993

Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά

Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά

Η Λαγκαδινή τέχνη της πέτρας στο Εθνικό Ευρετήριο 'Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μετά από συστηματική προσπάθεια των Ανθέων!

Το Εθνικό Ευρετήριο είναι η αποτύπωση στοιχείων της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας με τη μορφή ευρετηρίου. Φιλοδοξεί να αποτελέσει μια έγκυρη και επικαιροποιημένη εικόνα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Σύμβασης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, κάθε κράτος-μέλος της Σύμβασης οφείλει να δημιουργήσει ένα ή περισσότερα ευρετήρια άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Παραδείγματα ήδη εγγεγραμμένων στοιχείων είναι η καλλιέργεια της μαστίχας, η τηνιακή μαρμαρογλυπτική, η τέχνη της ξερολιθιάς, η ψαλτική τέχνη, το θέατρο σκιών (Καραγκιόζης), το ρεμπέτικο τραγούδι κτλ.

Επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα

Αίτηση Εγγραφής Μέλους

Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Σωματείου «Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής - ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ», δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν μία ΑίτησηΆνθη της Πέτρας

newlogo23Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής -
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 55
Νέα Πεντέλη Τ.Κ. 15236

 

Ακολούθησέ μας

Facebook
Twitter
YouTube
Googleplus

 

Newsletter