Πλούσια συζήτηση στο Σεμινάριο Ψυχική Υγεία και Κοινωνία

Πλούσια συζήτηση στο Σεμινάριο Ψυχική Υγεία και Κοινωνία

Η αποασυλοποίηση της ψυχιατρικής αντιμετώπισης, η ψυχιατρική μεταρρύθμιση, η κοινοτική ψυχιατρική και άλλα ζητήματα που άπτονται του ευρύτερου κύκλου της σχέσης ψυχικής υγείας και κοινωνίας ήταν το αντικείμενο του χθεσινού (25/10/2021) διαδικτυακού Σεμιναρίου στο πλαίσιο του Κύκλου Σεμιναρίων «Η συνάντηση της Ιατρικής με τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες» που διοργανώνει σε μηνιαία βάση το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης και το Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι ομιλητές κκ. Μανώλης Τζανάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ασθένειας και των Ιατρικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Νίκος Δαμιανάκης, υποψήφιος Δρ Κοινωνιολογίας μέσα από τις διαλέξεις τους παρουσίασαν το ευρύτερο πλαίσιο της σχέσης της ψυχικής υγείας, της νόσου και της θεραπευτικής αντιμετώπισης με την κοινωνία και ανέδειξαν κρίσιμα ζητήματα στην πορεία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης τα τελευταία χρόνια.

Ιδιαίτερα γόνιμη ήταν η συζήτηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών αλλά και πολιτών που δραστηριοποιούνται σε σχετικές κοινωνικές πρωτοβουλίες.

Άνθη της Πέτρας

newlogo23Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής -
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 55
Νέα Πεντέλη Τ.Κ. 15236

 

Ακολούθησέ μας

Facebook
Twitter
YouTube
Googleplus

 

Newsletter