ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Πρόεδρος

Γιάννης Τσιαούσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Πτυχιούχος (1990) & διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Κρήτης (1994). Λήψη ειδικότητας Χειρουργικής (1998). Επιμελητής στη Χειρουργική Κλινική του Royal Infirmary του Εδιμβούργου & μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Παν/μιο του Εδιμβούργου (1998-2000). Χειρουργός στο Metropolitan Hospital και στο Κωνσταντοπούλειο ΓΝΝΙ (2001-2013). Επίκουρος Καθηγητής (2013 – 2019) και Αναπληρωτής Καθηγητής (20119 – σήμερα) της Ιατρικής Σχολής του Πανμίου Κρήτης. Κλινικό έργο εστιασμένο στη χειρουργική του πεπτικού συστήματος & ερευνητικό έργο με επίκεντρο τη βιολογία και τη χειρουργική του καρκίνου του παχέος εντέρου και τη λειτουργική και χειρουργική ανατομία, το οποίο έχει επιβραβευτεί με εθνικές και διεθνείς τιμητικές διακρίσεις. Προσκεκλημένος κριτής ερευνητικών προγραμμάτων ευρωπαϊκών χωρών. Συγγραφέας περισσότερων από 70 ξενόγλωσσων επιστημονικών εργασιών και κεφαλαίων με υψηλή διεθνή απήχηση (αναφορές στο google scholar >1850). Μέλος της συντακτικής επιτροπής και κριτής σε ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά. Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Μελέτης του Καρκίνου του Πεπτικού Συστήματος (ΕΜΚΑΠΕΣ) από το 2018, μέλος της Επιτροπής Διαδικτύου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργών Παχέος Εντέρου (2012-15) και της Επιτροπής Έρευνας της ΕΛΕΧΕΠ. Προσκεκλημένος ομιλητής σε ιατρικά συνέδρια και Ιατρικές Σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διδάσκων σε πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα άλλων Ιατρικών Σχολών της χώρας και Αναπλ. Διευθυντής του ΠΜΣ Χειρουργικές Επιστήμες της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Κρήτης. Επικεφαλής της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία των Ανθέων της Πέτρας, ιδρυτικό τους μέλος και πρόεδρος του ΔΣ από την αναγνώριση του Σωματείου (2013) μέχρι σήμερα.
Αντιπρόεδρος

Αντιπρόεδρος

Αντώνης Καλαφάτης

Γεννήθηκε το 1953 στη Νίκαια, όπου μεγάλωσε και ζει. Γιος του Γιάννη Καλαφάτη με καταγωγή από τον Τσεσμέ της Μικρασίας και της Βασιλικής Αναστοπούλου από τη Μελισσόπετρα Γορτυνίας. Το 1973 άρχισε την επαγγελματική του δραστηριότητα στο χώρο της εμπορικής ναυτιλίας. Από το 1978 εργάζεται στον Πειραιά στην ναυτιλιακή εταιρεία Atlantic Bulk Carriers Management ltd σε διάφορες θέσεις μέχρι και διευθυντικές. Παντρεμένος απο το 1985 με τη Μαρία Μόσχου, με την οποία απέκτησε δυο παιδιά, το Γιάννη και τη Βίκυ.

Γενική Γραμματέας

Γενική Γραμματέας

Αγγελική Αναστοπούλου

Γεννήθηκε στα Λαγκάδια Αρκαδίας. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Λαγκαδίων και εισήχθη κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν υπότροφος και αρίστευσε στα περισσότερα έτη σπουδών. Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Συμμετείχε σε ερευνητικές εργασίες της κλινικής καθώς και σε επιστημονικές εκδηλώσεις της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας. Μετά τη λήψη της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε για χρονικό διάστημα 6 μηνών, στο αλλεργιολογικό τμήμα του Νοσ. Παίδων Αγλ. Κυριακού. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. Συνεργάστηκε επίσης με την έδρα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία συμμετείχε, παρουσίασε σε διεθνή συνέδρια. Εχει λάβει το πρώτο βραβείο, μαζί με άλλους συνεργάτες, για την παρουσίαση ερευνητικής εργασίας, σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής. Κατέχει τα πιστοποιητικά συνεχιζόμενης Ιατρικής εκπαίδευσης της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας μετά από παρακολούθηση πολλών συνεδρίων, σεμιναρίων, κλπ. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής. Ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ως παιδίατρος στην Αθήνα. Στα πλαίσια των πολιτιστικών ενδιαφερόντων της, έχει επίσης παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξάμηνης διάρκειας « Η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη σύγχρονη εποχή» το οποίο ολοκλήρωσε επιτυχώς με βαθμό άριστα (9,5) και κατέχει το αντίστοιχο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης. Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με Ακαδημαϊκό υπεύθυνο του προγράμματος τον Ομότ. Καθηγητή Κλασσικής Αρχαιολογίας κ. Βασ. Λαμπρινουδάκη . Παράλληλα έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί ημερίδες, συνέδρια κλπ, σχετικά με την διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου « Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής-ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ», στο οποίο διετέλεσε Γεν. Γραμματέας και το χρονικό διάστημα 12/2016-12/2019.

Ταμίας

Ταμίας

Τριάδης Τσαφαράς

Γεννήθηκε στα Λαγκάδια το 1949 . Στα δεκαέξι του, μετά το τέλος της Δ’ Γυμνασίου, έφυγε για τη Θεσσαλονίκη, όπου, παράλληλα με την εργασία του στην Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα (1965 ) αρχικά και την Citibank απο το 1970, αποφοίτησε απο το Β’ Νυκτερινό Γυμνάσιο ( 1968 ) και στη συνέχεια σπούδασε νομικά και έλαβε το πτυχίο του απο το Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ( 1973 ). Στη διάρκεια της μακροχρόνιας σταδιοδρομίας του στην τράπεζα Citibank , υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις ευθύνης ,τόσο στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης ( 1970 -1978) όσο και στη Διεύθυνση Προσωπικού , στην Αθήνα .Παρακολούθησε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων, κυρίως σε θέματα Διοίκησης και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό . Τον Ιούλιο του 1998 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου της Citigroup / Citibank για την Ελλάδα , θέση απο την οποία αποχώρησε το 2005, λόγω συνταξιοδότησης.

Μέλος

Μέλος

Ανδρέας Μανιάτης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός / Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής ΕΜΠ, PhD

Ο Ανδρέας Μανιάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, γιός του Λαγκαδινού Στυλιανού Μανιάτη. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το 2005 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Μηχανικός από το ίδιο ίδρυμα.

Ενεργό στέλεχος της αγοράς πληροφορικής ήδη από το 1988, σήμερα είναι συνιδρυτής και διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας CyberStream. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό έργων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και υλοποιήσεων μεγάλων έργων πληροφορικής τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα σε πολλά από αυτά ως υπεύθυνος έργου. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του ΕΜΠ, τόσο σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης όσο και σε έργα χρηματοδοτούμενα από τη Γ.Γ.Ε.Τ.

Επίσης, διαθέτει σημαντική εμπειρία σε όλο τεύρος που καλύπτει ο χώρος σχεδίασης και ανάπτυξης συστημάτων πληροφορικής, καθώς και στη διοίκηση αντίστοιχων έργων. Σήμερα είναι από τους βασικότερους εισηγητές στην Ελλάδα σε θέματα Big Data και Τεχνητής Νοημοσύνης, διδάσκοντας στα αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πειραιώς και συμμετέχοντας – παράλληλα – στη σχεδίαση και υλοποίηση αντίστοιχων έργων σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

https://about.me/amaniatis

https://www.linkedin.com/in/andreasmaniatis/

Μέλος

Μέλος

Θωμάς Μπαμπάλης

Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1965. Σπούδασε στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (1994), εξωτερικός βοηθός της Μονάδας Ρικετσιώσεων του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μασσαλίας (Γαλλία). 'Έλαβε μέρος σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Δημοσίευσε εργασίες και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Προσκεκλημένος ομιλητής σε υγειονομικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε υπεύθυνος Φαρμακοεπαγρύπνησης, εξωτερικός συνεργάτης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, σύμβουλος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στον ΕΛΟΤ. Συμμετείχε σε διάφορες εθελοντικές υγειονομικές αποστολές στην Ελλάδα, Μέση Ανατολή και Αφρική, ενώ έλαβε ειδική τιμητική διάκριση για το ανθρωπιστικό του έργο. Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας, των Φαρμακοποιών του Κόσμου, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών, ιδρυτικό μέλος Φωτογραφικού Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτικό μέλος των Φαρμακοποιών χωρίς Σύνορα Ελλάδας, ιδρυτικό μέλος Ελληνικής Εταιρείας Ταξιδιωτικής και Γεωγραφικής Ιατρικής.

Μέλος

Μέλος

Απόστολος Φανός

Γεννήθηκε στα Λεχαινά της Ηλείας το έτος 1940, όπου ο πατέρας του Αθανάσιος Φανός, γέννημα – θρέμμα Λαγκαδινός, υπηρετούσε ως Οικονομικός Έφορος. Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια έζησε στην Πάτρα. Το έτος 1957 εισήλθε στη Νομική Σχολή Αθηνών, από την οποία απεφοίτησε το έτος 1962, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία σε διάφορες θέσεις και από το έτος 1965 δικηγορεί στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο, που και αυτός είναι δικηγόρος και μία κόρη, οινολόγο.Ως δικηγόρος ασχολήθηκε κυρίως με θέματα Αστικού και Εμπορικού Δικαίου και μεταξύ των πελατών του ήσαν και είναι πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, Τράπεζες και ιδιώτες.

Αίτηση Εγγραφής Μέλους

Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Σωματείου «Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής - ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ», δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν μία ΑίτησηΆνθη της Πέτρας

newlogo23Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής -
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 55
Νέα Πεντέλη Τ.Κ. 15236

 

Ακολούθησέ μας

Facebook
Twitter
YouTube
Googleplus

 

Newsletter