ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Τα Άνθη της Πέτρας στην ψηφιακή εποχή

Τα Άνθη της Πέτρας στην ψηφιακή εποχή

Από την αρχή της δραστηριοποίησής τους, τα Άνθη της Πέτρας έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στην αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Information and Communications Technologies – ICT) για την υποστήριξη του έργου τους. Η εφαρμογή τεχνολογιών ICT καλύπτει το πλήρες εύρος των λειτουργιών και των δραστηριοτήτων των Ανθέων, από την καθημερινή επικοινωνία με τα μέλη και το ευρύτερο κοινό, καθώς και την επικοινωνία με άλλους πολιτιστικούς φορείς και κρατικές υπηρεσίες, μέχρι τη διαδικτυακή διενέργεια των συνελεύσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ενημερωτική επιστολή 5 Οκτωβρίου 2018

Ενημερωτική επιστολή 5 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ

Διαβαίνοντας τον έκτο χρόνο της ζωής τους, τα Άνθη της Πέτρας έχουν να καταγράψουν έναν απολογισμό που, με τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις, μπορεί να θεωρηθεί εντυπωσιακός. Χωρίς καμία δόση υπερβολής πρόκειται για ένα μικρό θαύμα που σπάνια μπορεί να συναντήσει κανείς στη χώρα μας, σύμφωνα με την άποψη ...

Επιστολή υποστήριξης για την ένταξη της ξερολιθιάς στον Παγκόσμιο Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Letter Support for the designation of the label of Intangible Culture Heritage of Humanity to knowledge and techniques of dry stone constructions

Επιστολή υποστήριξης για την ένταξη της ξερολιθιάς στον Παγκόσμιο Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

1 March 2017

The ANTHI TIS PETRAS (FLOWERS OF STONE) is a citizens' movement whose objectives are to protect traditional architectural heritage, to raise awareness, to elevate, to highlight and to promote the significant contribution of Lagadian masonry craftsmen to the...

Ενημερωτική επιστολή 23 Οκτωβρίου 2016

Ενημερωτική επιστολή 23 Οκτωβρίου 2016

Συμπληρώνεται ένας μήνας από την προηγούμενη ενημερωτική επιστολή με την οποία σας ενημερώσαμε για την απόφασή μας να προχωρήσουμε στην αγορά κτηρίου στα Λαγκάδια, στο οποίο θα εγκατασταθεί το Κέντρο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής. Μια απόφαση που ήταν απόρροια αφενός των καταστατικών σκοπών και στόχων των Ανθέων της Πέτρας και αφετέρου, ενός διαρκώς ογκούμενου αιτήματος που προέκυπτε τόσο από τα αποτελέσματα των επιμέρους δράσεών μας, όσο και από την επιθυμία των πολιτών και των ειδικών επιστημόνων...

Ενημερωτική επιστολή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημερωτική επιστολή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Σε λίγους μήνες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που τα είκοσι πέντε ιδρυτικά μέλη της Κίνησής μας αποφάσισαν να δώσουν μια προοπτική υλοποίησης ενός κοινού οράματος και να συνυπογράψουν το πρακτικό ίδρυσης και το καταστατικό των ΑΝΘΕΩΝ. 

Ενημερωτική επιστολή 03 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημερωτική επιστολή 03 Σεπτεμβρίου 2015

Πιστοί στη δέσμευσή μας για τακτική επικοινωνία και με αφορμή τη συμπλήρωση του δεύτερου τετράμηνου της φετινής χρονιάς απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που μας δίνουν δύναμη και κουράγιο, με σκοπό να μοιραστούμε μαζί τους τις εκτιμήσεις μας για την μέχρι τώρα πορεία της Κίνησής μας, αλλά και τις σκέψεις μας για τη συνέχεια.

 

Ενημερωτική επιστολή 14 Νοεμβρίου 2014

Ενημερωτική επιστολή 14 Νοεμβρίου 2014

Πλησιάζουμε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κίνησής μας η οποία θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο και σύντομα θα λάβεις πρόσκληση γι’ αυτή. Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, θα μπορούσα να πω, ότι ο τελευταίος χρόνος για τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ήταν συναρπαστικός. Δράσεις που σχετίζονται με την ευαισθητοποίηση ευρύτερων κοινωνικών ομάδων για τα θέματα της παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και την ανάδειξη της συμβολής των Λαγκαδινών μαστόρων στη διαμόρφωσή της στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. 

Ενημερωτική επιστολή 23 Νοεμβρίου 2013

Ενημερωτική επιστολή 23 Νοεμβρίου 2013

Την ερχόμενη Κυριακή 1 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 1η Γενική Συνέλευση της Κίνησής μας. Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ συμπληρώνουν σχεδόν ένα χρόνο ζωής από τη στιγμή που μια μικρή ομάδα πεισματάρηδων αποφάσισε μέσα σε χαλεπούς καιρούς να ξεκινήσει μια προσπάθεια που στοχεύει στην ανάδειξη του έργου και της συμβολής των Λαγκαδινών μαστόρων στην Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική της πατρίδας μας και την καταγραφή των Λαγκαδίων στη συλλογική συνείδηση ως εμβληματικού τόπου για την τέχνη της πέτρας.

Ενημερωτική επιστολή 6 Ιούλιου 2013

Ενημερωτική επιστολή 6 Ιούλιου 2013

Πριν λίγο μέρες συμπληρώθηκαν έξι μήνες ζωής από τη στιγμή που μαζευτήκαμε και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τα «ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ». Όταν ξεκινούσαμε το ταξίδι αυτό, ο ενθουσιασμός μαζί με την αμφιβολία για την επιτυχία του εγχειρήματος συνυπήρχε στους περισσότερους από μας.  

Άνθη της Πέτρας

newlogo23Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής -
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 55
Νέα Πεντέλη Τ.Κ. 15236

 

Ακολούθησέ μας

Facebook
Twitter
YouTube
Googleplus

 

Newsletter