Δελτίο Τύπου 17/5/2020

Δελτίο Τύπου 17/5/2020

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου των Ανθέων της Πέτρας, η οποία διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης έγινε αναλυτική συζήτηση για τον επανακαθορισμό των πρωτοβουλιών και των δράσεων του σωματείου στις συνθήκες της πανδημίας της COVID-19. Το ΔΣ αφού έλαβε υπόψη του το πλαίσιο που διαμορφώνεται και τις πιθανές εξελίξεις στην πορεία της πανδημίας με βάση τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, αποφάσισε τη ματαίωση των Γιορτών της Πέτρας 2020 που περιλαμβάνουν τόσο το εργαστήρι της τέχνης της πέτρας, όσο και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που το πλαισιώνουν, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το ΔΣ που θα συνεχίσει νε συνεδριάζει μέσω τηλεδιασκέψεων και τους επόμενους μήνες κατάρτισε ένα σχέδιο δράσεων που θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας ανάμεσα στα άλλα και τις τεχνολογίες πληροφορικής. Ήδη έχει ξεκινήσει η εκπόνηση του ερευνητικού έργου από τον ανάδοχο ερευνητή για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ προσφάτως κατατέθηκαν δύο προτάσεις προγραμμάτων που σχετίζονται με τους καταστατικούς στόχους των Ανθέων. Παραλλήλως, προχωρά η επιμέλεια των εισηγήσεων των σεμιναρίων που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Γιορτών της Πέτρας, προκειμένου να εκδοθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το ΔΣ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση των δεσμών της Κίνησής μας με τα μέλη και τους φίλους της και θα εντείνει την προσπάθειά του για καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση κι επικοινωνία μαζί τους. Ως πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι η κυκλοφορία ενός εντύπου τον επόμενο μήνα, με θεματολογία της επικαιρότητας, αλλά και για γενικότερα ζητήματα που αφορούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Το ΔΣ με αφορμή τη σημερινή μέρα που τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ συμπληρώνουν 7 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη και τους εκατοντάδες φίλους τους για την υποστήριξη και τη δύναμη που μας δίνουν καθιστώντας την Κίνησή μας ως υπόδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς και ως ένα πρότυπο πολιτιστικό σωματείο της χώρας μας.

Άνθη της Πέτρας

newlogo23Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής -
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 55
Νέα Πεντέλη Τ.Κ. 15236

 

Ακολούθησέ μας

Facebook
Twitter
YouTube
Googleplus

 

Newsletter