• Αρχική
  • Τύπος
  • Τα νέα των Ανθέων
  • Άλλο ένα μνημείο της Λαγκαδινής τέχνης της Πέτρας αποτέλεσμα της συνεργασίας των Ανθέων της Πέτρας και του Συλλόγου Νέων Ν. Φιγαλείας.

Άλλο ένα μνημείο της Λαγκαδινής τέχνης της Πέτρας αποτέλεσμα της συνεργασίας των Ανθέων της Πέτρας και του Συλλόγου Νέων Ν. Φιγαλείας.

Άλλο ένα μνημείο της Λαγκαδινής τέχνης της Πέτρας αποτέλεσμα της συνεργασίας των Ανθέων της Πέτρας και του Συλλόγου Νέων Ν. Φιγαλείας.

Η συνεργασία του σωματείου μας με τις τοπικές κοινωνίες αποτελεί στρατηγική του επιλογή. Η επιλογή αυτή αποδίδει καρπούς, όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις σχετικά με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Λεπτομέρειες για το θέμα στο κοινό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί και δημοσιεύεται σε μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης σε όλη την Πελοπόννησο.

"Ο Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας ''ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΓΑΛΗ'' και το Σωματείο «Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ» εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακήρυξης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νέας Φιγαλείας ως μνημείου σπουδαίας εκκλησιαστικής τέχνης και αρχιτεκτονικής.

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου αποτελεί ένα εξαίρετο δείγμα της Λαγκαδινής εκκλησιαστικής ναοδομίας του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα με πρωτομάστορα τον Ιωάννη Γαρδίκα (Γαρδικόγιαννη) από τα Λαγκάδια Αρκαδίας. Ειδικότερα, ο Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τα ''ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ'' για την άψογη συνεργασία που είχαν, έχουν και θα έχουν με κοινό στόχο, την ανάδειξη και προβολή ιστορικών κτηρίων Λαγκαδινής τέχνης της πέτρας, της Επαρχίας Ολυμπίας.

Με την τελευταία απόφαση, του Υπουργείου Πολιτισμού και την εγγραφή στο ΦΕΚ, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος συνεργασίας των δυο φορέων, ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη από το 2015 όταν ακόμα ο σύλλογος ήταν μια πρωτοβουλία πολιτών από την Ανδρίτσαινα και τη Νέα Φιγαλεία.

Μετά την εξέλιξη αυτή, τοποθετούνται οι βάσεις συνεργασίας των δύο φορέων για το δεύτερο κύκλο με κοινό στόχο την ανάδειξη, προστασία και προβολή του συγκεκριμένου ναού. Η πόλη της Νέας Φιγαλείας αποκτά πλέον και δεύτερο προστατευόμενο εκκλησιαστικό μνημείο μετά το χαρακτηρισμό του πρώτου(ΦΕΚ 1999): του Μοναστηρίου της Ζούρτσας ή Ιερά Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου ή Ιερά Μονή Παναγίας Βόγαλης, ενώ ξεκινάνε οι εργασίες και η κατάρτιση νέου φακέλου για ακόμα ένα εκκλησιαστικό μνημείο της περιοχής."

Άνθη της Πέτρας

newlogo23Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής -
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 55
Νέα Πεντέλη Τ.Κ. 15236

 

Ακολούθησέ μας

Facebook
Twitter
YouTube
Googleplus

 

Newsletter