Συγχαρητήρια στη νέα Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Δρ. Ά. Καραπαναγιώτου από τα Άνθη της Πέτρας

Συγχαρητήρια στη νέα Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Δρ. Ά. Καραπαναγιώτου από τα Άνθη της Πέτρας

Η Δρ. Άννα Καραπαναγιώτου είναι η νέα Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου από τις 3 Ιανουαρίου 2021. Έχοντας μια εξαιρετική πορεία με χαρακτηριστικούς σταθμούς τη διεύθυνση του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας- το οποίο το 2016 βραβεύθηκε από το European Museum Forum και τη θέση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, αναλαμβάνει πλέον ως επικεφαλής του μεγαλύτερου Μουσείου της χώρας.

Τα Άνθη της Πέτρας έχοντας την εμπειρία μιας εξαιρετικής συνεργασίας με την κ. Καραπαναγιώτου όλα τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι προσφάτως (αφορούσε το πρόγραμμα για τα λιθανάγλυφα) την συγχαίρουν θερμά και της εύχονται καλή επιτυχία στο νέο έργο που αναλαμβάνει.

Η Δρ. Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου είναι αρχαιολόγος, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο σπούδασε Ιστορία, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης. Συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Κλασική Αρχαιολογία), απ’ όπου αναγορεύτηκε διδάκτωρ το 2002. Έχει πλούσια ανασκαφική δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της χώρας μας όπως στη Νάξο, Κω, Αττική, Λακωνία, Αρκαδία, Μεσσηνία και Σύβαρη Κάτω Ιταλίας, η οποία έχει αποτυπωθεί σε αντίστοιχο συγγραφικό έργο κι έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Άνθη της Πέτρας

newlogo23Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής -
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 55
Νέα Πεντέλη Τ.Κ. 15236

 

Ακολούθησέ μας

Facebook
Twitter
YouTube
Googleplus

 

Newsletter