Συνέντευξη του Προέδρου μας Γιάννη Τσιαούση στην ΕΡΤ

Συνέντευξη του Προέδρου μας Γιάννη Τσιαούση στην ΕΡΤ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος των Ανθέων της Πέτρας Γιάννης Τσιαούσης ήταν προσκεκλημένος σήμερα στις 10.15 πμ, στην εκπομπή «Πρόσωπα και Γεγονότα» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Δέσποινα Αρσένη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ (Σταθμός Πελοποννήσου) κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Η συνέντευξη εστιάστηκε κυρίως στο θέμα των πυρκαγιών  στην Αρκαδία και τις τελευταίες πρωτοβουλίες των Ανθέων της Πέτρας.

Ο κ. Τσιαούσης αναφέρθηκε στην οικολογική και κοινωνική καταστροφή  που έχουν προκαλέσει οι τελευταίες πυρκαγιές επικεντρώνοντας και αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στους παραδοσιακούς οικισμούς, οι οποίοι για την περίπτωση του ορεινού χώρου αναπτύσσονται σε περιβάλλον ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Τόνισε ότι «η ολιστική αντίληψη για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους γίνεται όλο και ευρύτερα αποδεκτή έναντι της κλασσικής φιλοσοφίας που περιορίζεται στο επιχειρησιακό σκέλος.  Επιπροσθέτως, η οργάνωση της κοινωνικής ζωής των παραδοσιακών οικισμών σε παλαιότερες εποχές, προσφέρει καλές πρακτικές (πχ υλοτομία, ξερολιθικές κατασκευές, φυσικά μονοπάτια κτλ) που μπορούν να ενσωματωθούν στην επιβεβλημένη νέα προσέγγιση  και αντιμετώπιση του φαινομένου των ραγδαίων εξελίξεων που αφορούν την κλιματική αλλαγή».

Στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου σχετικώς με την ματαίωση των φετινών εκδηλώσεων ο κ. Τσιαούσης παρουσίασε όλο το πρόγραμμα για τα λιθανάγλυφα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, τα σημαντικά ευρήματα που ήρθαν στην επιφάνεια από τη μελέτη των λιθανάγλυφων των προεπαναστατικών εκκλησιών της Αρκαδίας, αλλά και τις σημαντικό ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει η σχετική έκδοση των Ανθέων της Πέτρας.

Άνθη της Πέτρας

newlogo23Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής -
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 55
Νέα Πεντέλη Τ.Κ. 15236

 

Ακολούθησέ μας

Facebook
Twitter
YouTube
Googleplus

 

Newsletter